Стейк на грилі 7 міфів

Міф № 1
Факт – не всі стейки однакові за своєю структурою і готувати на грилі їх потрібно по- різному. Тонкі стейки повинні обсмажувати швидко і на сильному вогні. Товсті або з кісточкою у формі букви Т вимагають обсмаження з двома зонами вогню – сильним вогнем і середнім, щоб м'ясо добре присмажилося. Волокнисті стейки перед готуванням треба трохи відбити, а перед подачею нарізати на тонкі смужки вздовж волокон. Філе, вимагають більш делікатного ставлення. Наприклад, краще обмазувати їх маслом або спеціальним маринадом, а ще можна смажити, попередньо обвалявши в сухарях.

Міф № 2
Перед приготуванням стейк має бути кімнатної температури.
Факт. Стейк кімнатної температури це катастрофа і жоден пристойний стейкхауз в світі так не робить. Стейк, як і будь-яке інше м'ясо, має бути замороженим . Коли м'ясо потрапляє на гриль, воно швидко нагрівається.

Міф № 3
Сіль робить стейк жорстким, тому солити його до потрапляння на гриль можна.
Факт. Додавання простої солі або морської, а також меленого чорного перцю перед попаданням стейка на гриль, створює хрустку скоринку і аромат, яким славляться правильно приготовлені стейки. Додавайте сіль і перець прямо перед тим, як будете класти стейки на гриль. Але не за годину до цього. У цьому випадку сіль вимиє з стейка весь сік і він вийде жорстким і сухим.

Міф № 4 .
Самий правильний інструмент для перевертання стейка на грилі - це спеціальна вилка для барбекю.
Факт. Виделка протикає стейк і з нього витікає дорогоцінний сік. Краще використовувати для перевертання м'яса спеціальні щипці.

Міф № 5
Стейк потрібно часто перевертати, поки він готується на грилі.
Факт. Всі майстри приготування стейків перевертають його всього лише один раз за весь час. Тому що тоді у стейка буде хороша хрустка скоринка.

Міф № 6
Найкращий спосіб дізнатися, чи готовий стейк, це надрізати його ножем.
Факт. Надріз або проколювання стейка призводять до втрати соку. Кращий спосіб дізнатися, на якій стадії готовності знаходиться ваше м'ясо це ткнути його пальцем. Біфштекс з кров'ю буде м'яким, середньої прожарювання буде більш твердим, а добре приготований біфштекс буде жорстким і твердим.

Міф № 7
Стейк потрібно їсти гарячим, з пилу – жару.
Факт. Стейк, тільки що знятий з гриля, на смак буде жорстким і сухим. Найкраще дати стейку полежати пару хвилин на теплій тарілці, перед тим як подавати. Це дозволить м'ясу трохи «відпочити» і зробить його більш соковитим і ніжним.

Стейк на грилі 7 міфів

Знижки та акції не діють у святкові дні, а саме:
1 січня, 7-8 січня, 13-15 лютого, 7-9 березня, 1,9 травня, 19 червня, 28 червня, 23-24 серпня, 14 жовтня

ico_gas ico_strip ico_coy ico_gryl ico_amigo ico_mex ico_ugly ico_sushi ico_cork Яндекс.Метрика