Готуємо стейки на грилі: 5 міфів

Міф № 1.
Стейк - він і в Африці стейк.
Факт. Не всі стейки однакові за своєю структурою і готувати на грилі їх, відповідно, потрібно по-різному. Тонкі стейки повинні обсмажуватися швидко і на сильному вогні. Товсті чи з кісткою у формі букви Т вимагають обсмаження з двома зонами вогню - сильний вогонь і середній, щоб м'ясо було добре просмажене.
Міф № 2.
Самий правильний інструмент для перегортання стейка на грилі - це спеціальна виделка для барбекю.
Факт. Виделка протикає Ваш стейк і з нього витікає дорогоцінний сік. Краще використовувати для перегортання м'яса спеціальні щипці.
Міф № 3.
Стейк потрібно часто перегортати, поки він готується на грилі.
Факт. Усі майстри з приготування стейків перегортають його лише один раз за весь час. Чому? Тому що тоді у стейка буде хрустка скоринка.
Міф № 4.
Найкращий спосіб дізнатися, чи готовий стейк, це надрізати його ножем.
Факт. І знову нагадуємо, що надріз або проколювання стейка призводять до втрати соку. Перевірити ступень готовності м'яса можна за допомогою м'ясного термометра. При цьому внутрішня температура м'яса при середній готовності стейка дорівнює 60 ° C.
Також готовність стейку можна визначити, тицьнувши стейк пальцем. Стейк з кров'ю буде м'яким, середньої прожарки буде більш твердим, а добре просмажений стейк буде жорстким і твердим.
Міф № 5.
Стейк потрібно їсти гарячим, з пилу-жару.
Факт. Стейк, тільки знятий з гриля, на смак буде жорстким і сухим. Викладіть на готове ще гаряче м'ясо шматочок підсоленого вершкового масла, попередньо перемішаного з подрібненою зеленню петрушки та кропу, накрийте харчовою фольгою і витримайте 15 хвилин. Це дозволить м'ясу трохи «відпочити» і зробить його більш соковитим і ніжним.
Смачного!
Ласкаво просимо !

Знижки та акції не діють у святкові дні, а саме:
1 січня, 7-8 січня, 13-15 лютого, 7-9 березня, 1,9 травня, 19 червня, 28 червня, 23-24 серпня, 14 жовтня

ico_gas ico_strip ico_coy ico_gryl ico_amigo ico_mex ico_ugly ico_sushi ico_cork Яндекс.Метрика